Vackra lampor i badrummet

Länge var badrummets enda lampor en glaskupa i taket, och eventuellt en lampa över badrumsskåpet. Så såg det ut i nästan vartenda badrum. Sedan började dock badrummet hamna mer i fokus, och badrum började ta en rad olika former. Ett badrum är idag ett av hemmets mest personliga rum, och många har skapat ett eget litet spa hemma i sitt badrum.

Belysning badrum

Badrummet är alltså inte längre bara platsen där man borstar tänderna och tar en dusch. I badrummet trivs man, och tillbringar gärna tid för relax och njutning. Detta gör att det naturligtvis inte längre duger att bara använda tråkiga lösningar för belysningen i badrummet. Även här vill vi numera ha vackra lampor.

I övriga huset kan man gärna blanda lampor, och använda dem på ställen de inte är avsedda för, men när det gäller badrummet och andra våtutrymmen, är valet av lampor inte riktigt lika lätt.

Här måste man ta hänsyn till att det kan vara fuktigt, och därför använder man lampor som är tillverkade med tanke på just denna miljö. Tråkigt tycker kanske någon, men det finns ingen anledning att misströsta. Det finns idag många vackra lampor även för badrummet, och den tid då alla såg likadana ut är förbi. Numera kan man faktiskt hitta taklampor för badrum, som lika gärna skulle platsa i vardagsrummet, och det finns även både söta och tuffa väggbelysningar.

Det går alltså alldeles utmärkt att inreda en myshörna i sitt badrum, och kunna använda en söt liten lampa på väggen, som inte alls ser ut att vara gjord för ett badrum.

Många gånger handlar inredning om just det, att använda saker som ser ut att höra någon annanstans, för att sätta en personlig prägel på rummet. Och nu kan man göra det också med belysningen i badrummet, vilket naturligtvis gläder många inredningsintresserade. Och inte bara den som gillar inredning förstås. Vill du skapa en skön oas av ditt badrum, vill du förstås också kunna sätta upp lampor som förstärker den avslappnade stilen, och ger ett mysigt sken både vid bad och relax.

Vid spegeln vill du förstås fortfarande ha ett bra ljus, som ger rätt färgåtergivning, för både makeup och kläder, och det finns massor att välja på även för denna typ av belysning. De tråkiga gamla belysningarna över badrumsskåpet är idag ersatta av LED-spotlights, ljusskenor eller andra spännande lösningar. Belysningen behöver alltså inte längre vara den bortglömda delen i badrummet, utan kan idag vara med och bidra både med stil och design.